Arhis.lv - ARHIS ARHITEKTI
Projekti  

ENG
ESP

PriekšlapaNotikumiProjektiHronoloģiski20172016201520142013201220112010200920082007200620052004200320022001-1991ProgrammatiskiMultimediaPublikācijasPar mumsSadarbībaKontakti
Konkursa piedāvājums SKAI lielveikalamTeritorijas attīstība Mežaparkā, Kokneses prospektā 1A, RīgāMāja LapmežciemāDaudzfunkcionāla ēka Strēlnieku ielā 8TOP veikals SalacgrīvāLidosta Rīga termināla paplašināšanaSaeimas ēkas Jēkabu ielā 6/8 rekonstrukcijaĒku Miesnieku ielā 13,15,17, Rīgā rekonstrukcijaDzīvojamās ēkas rekonstrukcija JūrmalāFUTURIS kvartāls starp Dzirnavu, Antonijas un Zaļo ieluAtpūtas nama jaunbūve Jūrmalā, Jūras 26Lidostas terminālis KrievijāLīvu laukuma konkurssMāras trepes

Atpūtas nama ēkas projekts paredz 11 atpūtas vienības, kas savstarpēji saistītas ar kopēju kāpņu – lifta mezglu. Pagrabstāvā plānota kopīga autonovietne 18 automašīnām.

Ēkas būvapjoms izvietots tā, lai radītu zināmu telpisku līdzsvaru, kā arī ievērotu blakus esošo ielu apbūves līnijas. Tādā veidā tas “atradis“ savu vietu gandrīz zemes gabala vidus daļā, rodot iespēju pa perimetru veidot nepieciešamās dažādās funkcionālās zonas - saimnieciskos, atpūtas, sporta un bērnu laukumus.

Arhitektoniskais risinājums veidots kā trīsdaļīga kompozīcija, kur vidējās daļas apjoms  ir  caurskatāms, gaisīgs, un apvieno ēkas Ziemeļu un Dienvidu daļu kubiskās formās veidotos apjomus. Vidējās daļas stiklojuma dalījums netieši atgādinās Jūrmalai raksturīgo arhitektonisko un amatniecisko paņēmienu lietojumu. Būvapjomu nosacīti sīkais dalījums, mēģina sasniegt mērķi - pēc iespējas labāk iekļauties apkārtnē, kā arī patreizējā vides raksturā un vietas savdabīgajā dažādībā.

Būvapjomu kompozīcija ļauj “iesaistīt” vareno, zemes gabala vidū augošo priedi ēkas kompozicionālajā “spēlē”, tās tuvumā veidojot galveno ieeju ēkā. Ēkas ārējā apdarē pamatā izmantoti 3 materiāli: betons, stikls un koks.

Autori: Andris Kronbergs, Anita Šnitko, Vilnis Uzors, Jurģis Vizulis, Arnita Ārmane, Kristaps Šulcs, Ēriks Miķelsons, Andis Alksniņš, Andris Dzenis

Foto: Arnis Kleinbergs