Arhis.lv - ARHIS ARHITEKTI
Projekti  

ENG
ESP

PriekšlapaNotikumiProjektiHronoloģiski20172016201520142013201220112010200920082007200620052004200320022001-1991ProgrammatiskiMultimediaPublikācijasPar mumsSadarbībaKontakti
Rīgas pasažieru terminālsMets 5000 vietīgam futbola stadionam Rīgas centrāBrīvdienu māja TiriPiri PlieņciemāAtpūtas nama jaunbūve Jūrmalā, Dzintaru prospektā 50Ēku Miesnieku ielā 13,15,17, Rīgā rekonstrukcijaSpilves attīstības vīzijas 1. kārtaRīgas Motormuzeja rekonstrukcija un CSDD klientu apkalpošanas centra piebūve Rīgā, S.Eizenšteina ielā 6Rīgas motormuzeja filiāle BauskāAtpūtas nama rekonstrukcija Jūras ielā 34, JūrmalāDzīvojamais nams ar biroju Rīgā, Kuģu ielā 15Veikala ēka Salacgrīvā5 zvaigžņu viesnīcas "BALTIC BEACH HOTEL" pārbūves metsSpilves teritorijas attīstības vīzijaTeritorijas attīstības vīzija Rīgā, ŠmerlīDzīve pilsētā pie dabas

Ēka veidota kā izstieptas formas apjoms ar divslīpju siluetu. Stiklotās „garās” fasādes ieskauj jumts un gala sienas - metāliski pelēka skārda apdarē. Būvapjoma ziemeļu stūris akcentēts ar dūmeni perforēta metāla čaulā. Perpendikulāri ēkai izbūvēta terase ar nelielu lapeni. Speciālos fasādes kronšteinos nostiprināts pītas linu auklas tīmeklis iezīmē ceļu vīteņaugu ekspansijai nākotnē. Būves struktūra veidota no iekštelpās eksponētiem metāla U profiliem, kas balsta koka konstrukcijas jumtu, betona pārsegumus un fiksē stikloto fasāžu sistēmu. Ģeotermiskais siltumsūknis nodrošina dzīvojamās zonas grīdu apsildi, saules kolektori atbalsta karstā ūdens sagatavošanu, un daudzie vēdlodziņi fasādēs kalpo nepieciešamajai gaisa apmaiņai. Mājas pirmajā stāvā atrodama dzīvojamā istaba ar virtuves nišu, izolēta guļamistaba, WC ar dušu un tehniskā telpa, kā arī neapkurināma saimniecības telpa ar atsevišķu ieeju no pagalma. Augšējā līmenī iekārtotas sešas, pēc nepieciešamības pārbīdāmas guļvietas un drēbju skapji. Telpu dizainu nosaka izgaismotās ārsienu plaknes - līmēta koka režģi ar divu veidu polikarbonāta un stikla pakešu aizpildījumu. Tas baltos toņos ieturētajam interjeram dabiskā un neprognozējamā veidā ļauj iekrāsoties atbilstoši dabā valdošajai noskaņai. Gaišais iekštelpu plakņu krāsojums izteikti kontrastē ar brūni tonēto fasāžu konstrukciju un speciāli izgatavotajām mēbelēm.

 

Arhitekts: Arnis Kleinbergs

Projekta komanda: Simona Ozola, Jānis Piņķis

Fotogrāfijas: Arnis Kleinbergs