Arhis.lv - ARHIS ARHITEKTI
Projekti  

ENG
ESP

PriekšlapaNotikumiProjektiHronoloģiski20172016201520142013201220112010200920082007200620052004200320022001-1991ProgrammatiskiMultimediaPublikācijasPar mumsSadarbībaKontakti
Tirdzniecības un izklaides centrs „Riga Plaza” Rīgā, Mūkusalas ielā 71Divu privātmāju jaunbūves Rīgā, Balasta dambī 46/48Daudzfunkcionāla sabiedriskā ēka piemiņas vietā “Likteņdārzs” Aizkraukles raj. Kokneses pag., Krievkalna salā13 Dzīvokļu ēka Rīgā, Palīdzības ielā 13Reģionālās investīciju bankas ēka Rīgā, Grostonas ielā 15Ēkas rekonstrukcija Rīgā, Rūpniecības 34ABiroju ēka Rīgā, Zaļajā ielā 1Jūrniecības muzeja rekonstrukcija ar piebūvi Liepājā, Vecā ostmala 55 un Vecā ostmala 56Daudzfunkcionāls ēku komplekss Rīgā starp Brīvības, Etnas un Mazā Klijānu ielāmBiroju ēka Rīgā, Maskavas ielā 34”Kaivas tirdzniecības centra” attīstības priekšlikums Dreiliņos, RīgāBijušās rūpnīcas “Komēta” teritorijas izmantošanas attīstības priekšlikums Rīgā, Gulbju ielā 4Privātmāja Rīgā, Ezermalas ielā b/nDreiliņu rajona attīstības vīzija RīgāAttīstības priekšlikums teritorijai Rīgā, Ķengaraga ielā 10bDaudzfunkcionāls ēku komplekss Rīgā, Kalnciema ielā 3, Kalnciema ielā 5, Ērģeļu ielā 2Dzīvojamās savrupmājas jaunbūve Jūrmalā Miera ielā 11ADzīvojamās ēkas un saimniecības ēkas jaunbūve Salapils novada Doles salā

Mūsu piedāvātais risinājums paredz Jūrniecības muzeju veidot kā telpiski aktīvu, oriģinālu objektu, kurš tandēmā ar izteikti vertikālo loču torni iezīmē Vecās Ostmalas promenādes noslēgumu vienlaikus kļūstot par arhitektonisku akcentu pilsētas pieejai no jūras puses.

Dinamisks, enerģisks tomēr viengabalains jaunbūves koptēls ar skaidri nolasāmu ēkas struktūru pretstatīts vēsturiskajam vienstāva noliktavas korpusam.

Pēc analoģijas ar jūrā peldošu kuģi, kura klājs pārsvarā ir sasvērtā stāvoklī - muzeja ekspozīcijas izkārtotas uz pandusu sistēmas, kas pa nosacītu spirāli apmeklētājus uzved līdz kafe ēkas augstākajā punktā ar plašu skatu uz jūru. Ērtākai muzeja apskatei var izmantot panorāmas liftu, lai iepazīšanos ar eksponātiem veiktu virzienā no augšas uz leju.

Pandusu  malas izlauzušās caur muzeja ārsienām veido analogu spirālveida ceļu gar ēkas fasādi, kas nodrošina evakuācijas prasības un autonomu piekļuvi kafejnīcai no ārtelpas, bet galvenokārt tas paver brīnišķīgu iespēju pastaigai ar mērķi aplūkot promenādi, pilsētu un pat jūru no dažādiem skatu punktiem dažādos līmeņos.

Viegla metāla konstrukcija ārsienās pildīta ar baltiem, gaismu caurlaidīgiem polikarbonāta paneļiem, ko ēkas galos nomaina caurspīdīgs stiklojums. Blīvajām fasādes daļām un režģim gar sānu galerijām izmantota alumīnija lokšņu apdare. Zilzaļā stikla margas līnija apvij fasādi uzsverot tās dinamisko raksturu un radot krāsainu akcentu monohromajā ēkas apdarē. 

 

Autori Arhitekti: Arnis Kleinbergs, Jānis Zvejnieks, Ieva Štāle, Jurģis Vizulis

Ainavu Arhitekte:Linda Zaļā

Arhitekts tehniķis: Ģirts Kūla, Simona Ozola, Kristaps Šulcs