Arhis.lv - ARHIS ARHITEKTI
Projekti  

ENG
ESP

PriekšlapaNotikumiProjektiHronoloģiski20172016201520142013201220112010200920082007200620052004200320022001-1991ProgrammatiskiMultimediaPublikācijasPar mumsSadarbībaKontakti
Tirdzniecības un izklaides centrs „Riga Plaza” Rīgā, Mūkusalas ielā 71Divu privātmāju jaunbūves Rīgā, Balasta dambī 46/48Daudzfunkcionāla sabiedriskā ēka piemiņas vietā “Likteņdārzs” Aizkraukles raj. Kokneses pag., Krievkalna salā13 Dzīvokļu ēka Rīgā, Palīdzības ielā 13Reģionālās investīciju bankas ēka Rīgā, Grostonas ielā 15Ēkas rekonstrukcija Rīgā, Rūpniecības 34ABiroju ēka Rīgā, Zaļajā ielā 1Jūrniecības muzeja rekonstrukcija ar piebūvi Liepājā, Vecā ostmala 55 un Vecā ostmala 56Daudzfunkcionāls ēku komplekss Rīgā starp Brīvības, Etnas un Mazā Klijānu ielāmBiroju ēka Rīgā, Maskavas ielā 34”Kaivas tirdzniecības centra” attīstības priekšlikums Dreiliņos, RīgāBijušās rūpnīcas “Komēta” teritorijas izmantošanas attīstības priekšlikums Rīgā, Gulbju ielā 4Privātmāja Rīgā, Ezermalas ielā b/nDreiliņu rajona attīstības vīzija RīgāAttīstības priekšlikums teritorijai Rīgā, Ķengaraga ielā 10bDaudzfunkcionāls ēku komplekss Rīgā, Kalnciema ielā 3, Kalnciema ielā 5, Ērģeļu ielā 2Dzīvojamās savrupmājas jaunbūve Jūrmalā Miera ielā 11ADzīvojamās ēkas un saimniecības ēkas jaunbūve Salapils novada Doles salā

Šajā projektā ir rekonstruēts un paplašināts bijušās miltu rūpnīcas četrstāvīgais korpuss, pārbūvējot  to par dzīvojamo ēku ar tirdzniecības un biroju platībām 1. stāvā.

Gruntsgabals atrodas Rīgā, Rūpniecības ielā 34A, netālu no Viesturdārza.

Ir pilnībā saglabāts 4 – stāvu rūpnīcas korpusa konstrukcija un, ievērojot perimetrālās apbūves principu gar Rūpniecības ielu līdz gruntsgabala robežai, kā arī iekšpagalmā, piebūvēts ēkas paplašinājums. Ņemot vērā lielo stāvu augstumu esošai rūpniecības ēkai (4,80 m), abām ēkas daļām ir atšķirīgs stāvu skaits, attiecīgi 5 un 6. Augšējais vienojošais stāvs izbūvēts uz viena līmeņa.

Lai panāktu ēkas viengabalainību un neakcentētu atšķirīgo stāvu augstumu abām ēkas daļām izvēlēts fasāžu risinājums ar izteikti vertikālu dalījumu, kurā dažādos toņos krāsotās apmetuma slejas mijās ar stiklotām plaknēm.

 

Autori Arhitekti: Arnis Kleinbergs, Kristīne Klišāne

Arhitekts tehniķis: Ģirts Kūla

Foto © Indriķis Stūrmanis